Ga naar de inhoud

Pilav met kip en rozijnen 569 KCAL

    569 Kcal

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Ingrediënten

    1 eetlepel olijfolie
    Halve ui
    200 gram winterpeen
    1 theelepel komijn, gemalen
    75 gram zilvervliesrijst
    1 eetlepel rozijnen
    125 ml kippenbouillon
    80 gram gerookte kipfilet

    Bereiding


    Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en wortel 3 minuten.
    Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak deze 2 minuten mee.
    Schenk de hete bouillon in de pan en breng dit al roerende aan de kook.
    Kook de rijst gedurende ongeveer 16 minuten op matig vuur en roer regelmatig door.
    Voeg de kip toe en warm deze nog 1 minuut mee.
    Breng op smaak met peper.


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *