Ga naar de inhoud

Gebraden kippendij met peen, kikkererwten en koriander 520 Kcal

    520 Kcal

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Ingrediënten

    Benodigdheden voor 4 personen


    700 g kikkererwten in pot
    750 g winterpeen
    385 g scharrelkipdijfilet
    70 g Fairtrade Original Marokkaanse chermoula kruidenpasta
    4 el milde olijfolie
    150 ml kraanwater
    15 g verse koriander

    Bereiding

    Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in plakjes van ca. een ½ cm. Wrijf de kipdijfilet in met de helft van de kruidenpasta. Verhit de olie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee.

    Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak. Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door. Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *