520 Kcal
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
Benodigdheden voor 4 personen
700 g kikkererwten in pot
750 g winterpeen
385 g scharrelkipdijfilet
70 g Fairtrade Original Marokkaanse chermoula kruidenpasta
4 el milde olijfolie
150 ml kraanwater
15 g verse koriander
Bereiding
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Schil ondertussen de winterpeen en snijd de peen in plakjes van ca. een ½ cm. Wrijf de kipdijfilet in met de helft van de kruidenpasta. Verhit de olie in een grote (braad)pan. Braad de kip op middelhoog vuur in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de winterpeen toe en bak 5 min. mee.
Voeg de kikkererwten, het water en de rest van de kruidenpasta toe en eventueel zout naar smaak. Stoof 10 min. met de deksel op de pan tot de kip en wortel gaar zijn. De kikkererwten mogen een beetje uit elkaar vallen. Roer halverwege door. Snijd de koriander fijn. Meng de steeltjes door de stoof en verdeel de blaadjes erover.