500 Kcal
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
Benodigdheden voor 4 personen
400 g garnalenspiesen*
2 paksoi, in repen
1½ el honing
1 blikje tomatenpuree 70 g
2-3 el sojasaus
1 bosui, in dunne ringen
2 el rijstolie
1 teen knoflook
Bereiding
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op het pak. Spoel de edamamebonen in een zeef onder stromend warm water zodat ze ontdooien. Laat ze goed uitlekken.
Rooster in een droge koekenpan het sesam- zaad goudbruin en schud op een bord.
Verhit de olie in de pan. Bak de garnalenspiesen in 3-4 min. bruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd ze in aluminiumfolie warm.
Bak de paksoi in de pan in 4 min. knapperig gaar. Schep de edamamebonen erdoor en bak nog 1 min.
Schep de groenten in een schaal en houd ook afgedekt warm.
Schenk de honing in de pan. Voeg de tomatenpuree met 125 ml lauw water toe.
Pers de knoflook boven de pan en roer tot een gladde saus. Verwarm de saus 2-3 min. Voeg de sojasaus en peper naar smaak toe.
Verdeel de noedels met de groenten over 4 borden. Leg de garnalensaté erop en schep de honingsaus erover. Bestrooi met de bosui en het sesamzaad.