Ga naar de inhoud

Ovenschotel á la Maartje

    Kcal

    Bereidingstijd

    20 minuten

    Ingrediënten

    Benodigdheden voor 4 personen


    1 zoete aardappel, in kleine blokjes
    ½ courgette
    ½ aubergine
    ½ brocolli kleine roosjes
    ½ bloemkool kleine roosjes
    1 rode ui

    100 g cherrytomaatjes
    Handje vol olijven
    4 tenen knoflook (heel, haal deze eruit voor het serveren)
    250 gram kastanje champignons
    Handjevol verse koriander
    Handjevol verse tijm
    Peper
    1 el Provençaalse kruiden
    Olijfolie

    Bereiding

    Oven voorverwarmen op 200 graden.
    Alle ingrediënten snijden.
    Bedek de ovenschaal met een flinke scheut olijfolie en de helft van alle kruiden.

    Hussel de groenten door elkaar. Strooi vervolgens de rest van de kruiden erover met nog een flinke scheut olijfolie.

    Zet de gevulde ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
    Haal de ovenschotel eruit en voeg 100 gram hele cherrytomaten er aan toe en een handjevol olijven.
    Zet nog eens 15 minuten in de oven.

    Prik in de zoete aardappel om te kijken of het gaar is. Dit is gaar wanneer deze zachter is.

    Je kan eventueel nog (gele) rijst toevoegen en kipblokjes gebakken in olijfolie met kipkruiden.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *