Kcal
Bereidingstijd
25 minuten
Ingrediënten
Benodigdheden voor 4 personen
1 ui grof gesneden
1 teen knoflook fijn gehakt
1 rode paprika is grove stukken gesneden
1 grote tomaat in partjes gesneden
Half bos paksoi
1 cm gember fijn gesneden
1 courgette in plakjes of blokjes gesneden
Snuf Peper
1 tl Fenegriek
1 tl Marokaanse kruiden (ras el Hanout)
300 gram zilvervliesrijst
olijfolie
1 wok
Bereiding
Bereid de zilvervliesrijst zoal beschreven op de verpakking.
Snijd de groenten. Van de paksoi gebruik je eerst alleen het witte gedeelte. De groene bladeren bewaar je voor later.
Fruit eerst de ui, dan de paprika, vervolgens de knoflook en daarna de tomaat en dan de witte stukken van de paksoi. Daarna voeg je de gember en courgette toe. Laat het mengsel 10 minuten pruttelen en voeg na 8 minuten de kruiden toe.
Doe alles in een ovenshotel en laat het 10 minuten op 140 graden nagaren in de oven.
Maak mooie bolletjes van de zilvervliesrijst.
Kommetje vullen met rijst, beetje aandrukken en dan op de kop op het bord zetten en vlak voor het serveren het kommetje verwijderen.