Ga naar de inhoud

Risotto met zongedroogde tomaatjes circa 500 Kcal

    Risotto met zongedroogde tomaten

    Kcal 500

    Bereidingstijd

    10 minuten

    Ingrediënten

    Benodigdheden voor 4 personen

    1 pakje risottorijst (400 gram, Lassie)
    1,2 liter water met twee eetlepels kruidenbouillon
    1 uitje
    1 koffielepel knoflookpuree
    120 gram zongedroogde tomaten (versafdeling)
    200 gram fijne tuinerwten (diepvries)
    170 gram spinazie à la créme (diepvries)
    50 gram grana padano
    olijfolie


    Bereiding

    Breng het water met de kruidenbouillon aan de kook. Houd daarna warm.
    Snijd het uitje ondertussen fijn.
    Verwarm een pan met dikkere bodem met wat olijfolie.
    Bak de ui daarin glazig.
    Roer er de knoflookpuree doorheen.
    Roer er dan de rijst doorheen. Spatel een minuut door elkaar.
    Zet het vuur dan middelhoog.
    Voeg nu een grote soeplepel (pollepel) bouillon toe aan de risotto.
    Roer met een houten lepel of spatel door de risotto. Als het water opgenomen is, voeg je weer een soeplepel bouillon toe.
    Blijf dit steeds herhalen totdat de rijst gegaard is (dit duurt zo’n 20- à 25 minuten).
    Kook de tuinerwten zo’n 2 à 3 minuten in een kookpot en giet dan af.
    Verwarm de spinazie in een apart pannetje.
    Snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukken.
    Roer deze groenten door de risotto.
    Spatel er nu nog de kaas doorheen.


    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *